torsdag den 30. januar 2014

Virksomhed i boligen




Efter at have haft tegnestue ude, og haft kontor hjemme i forskellige variationer, får jeg endelig mit egen tegnestue og kreative rum på hjemme-adressen. Dvs. at der er andre regler der træder i kraft. I den forbindelse, er jeg gået i gang med at sætte mig mere ind i at drive selvstændig virksomhed hjemme.

Der er flere bøger på markedet, som handler om at etablere sig som livsstils-iværksætter, i hjemmet - og den jeg vil anbefale hedder: Virksomhed i boligen. Den er skrevet af Helle Lundsgaard - og det er Bolius der står bag. 

Jeg er selv i gang med den lige nu, og det er en utrolig flot bog med en masse informationer, forklaringer og inspiration. Her er hjælp at hente om regler og love, skiltning, skat, indretning og forsikring. Her er også historier om iværksættere, deres udfordringer og succes. Den giver blod på tanden og sætter skub i drømmene. 

Samtidig kan du blive afklaret på en masse områder, som måske har været en  stopper for dig indtil du. Der er nemlig mange ting at forholde sig til, når du starter virksomhed hjemme. Og som bekendt er det lysten (og viljen) der driver værket. Men det er alligevel godt at kende lidt til mulighederne - og faldgruberne.


 Gør din passion til dit levebrød.
Du kan også læse en artikel har fra Bolius, hvor der er gode og konkrete eksempler på at drive virksomhed fra dit eget hjem. Også her er der praktiske informationer, som er værd at vide, inden du kaster sig ud i at blive selvstændig.

Hvis du mangler ideer og input til indretning af hjemmekontoret, kan du hente inspiration i Hjemmekontorer - kreativ indretning af arbejdspladser i hjemmet. Skrevet af Sif Meincke og Trine Sofie Meincke-Utzon
Hjemmekontorer af Trine Sofie Meincke-Utzon og Sif Meincke - forside

tirsdag den 28. januar 2014

Krea stue stemning

Lidt stemningsbilleder fra mit kommende kreative rum. Der nåede lige at se næsten beboeligt ud - indtil jeg kastede mig over at male væggene. Midt i det hele fandt jeg søreme et par gamle reklame-bannere fra Designers Guild, som jeg straks måtte lave en collage af. 

Så rummet fungerer og inspirerer mig allerede - selvom det slet ikke er færdigt. I morgen afleverer jeg et par gamle 7'er stole til lakering - hos den lokale autolakerer, og når jeg har malet væggene færdigt, skal jeg til at lægge gulv. 

Det er faktisk et eksperiment, om jeg kan lave hele rummet selv - og udelukkende bruge eksisterende møbler. Indtil videre, ser det ud til at fungere -  og jeg er faktisk lidt stolt af mig selv. 

Jeg glæder mig meget til at indtage rummet - og til at åbne det for alle, som har lyst til at komme forbi - og være en del af et kreativt og inspirerende miljø. Planen er, at jeg også vil lave indretnings-rådgivning, og undervise i forskellige indretning-filosofier og principper mm. Det kommer jeg til at fortælle meget mere om. 
 

søndag den 26. januar 2014

Krea stue stil

Det begynder at tage form - i hvert fald i store træk. Jeg kan begynde at fornemme rummet, og jeg glæder mig SÅ meget til det er færdigt. Her i weekenden fik jeg sat ben på bordet - og malet det hvidt. Jeg fik hængt lampe op og flyttet rundt. Det har været total kaotisk i flere rum, og der går noget tid før det hele er på plads. 

Heldigvis kom min store dreng forbi og hjalp med det tunge arbejde. Det er jo sådan set hans værelse jeg har snuppet, men han er helt med på ideen - og der vil altid være en en seng til ham.

Jeg er stor tilhænger af at man hygger sig mens man arbejder, så der blev også tid til at mødes med veninderne i Valby på Cafe Mæt til lækker brunch i formiddags. Og her til aften har jeg arbejdet til Kira Skovs cd: When we were gentle. De levende er lys flyttet med og tændt - hvilket som regel betyder, at man har taget rummet til sig. Det øverste billede er som det ser ud lige nu. Det nederste er som det var før. 

I næste uge håber jeg at få lagt træ-gulvet, og malet væggene. Små skridt hele tiden.




fredag den 24. januar 2014

Kys dit kaos

                                              


I mange omflytnings og indretnings-projekter, kommer der et tidspunkt, hvor det føles kaotisk. Man mister lige overblikket for en stund. Det sker også for mig - og der er jeg lige nu. 

Selvom det er et mindre projekt, er der mange beslutninger og løse ender, der skal finde sammen. Og midt i processen, får jeg på nye ideer, som skal afprøves. Det sker altid når jeg laver projekter hjemme. Det er ok - jeg er blevet meget bedre til at acceptere det, og se hvad der så sker.  

Det fik mig til at tænke på en genial bog, som jeg har haft meget glæde af: Kys dit kaos - livet er alligevel noget rod. Den har nogle år på bagen - men budskabet er tidløst, og den sætter vores måde at leve på ind i et anderledes, selvironisk og humoristisk perspektiv...

På bagsiden står: Lad alle andre hylde orden, harmoni, fred og kontrol: Dette er et festskrift til ære for rod, larm, kaos, spontanitet og frihed.

Er du også træt af at rydde op, rense ud, finde dig selv, få styr på det hele og tage kontrol i et smukt, harmonisk hjem med en nydelig familie? Kan du heller ikke forstå, hvorfor netop du aldrig opnår det der perfekte hjem, som du ser billeder af alle vegne og er sikker på er en smal sag for alle andre?

Så er det nok fordi liver ER uordentligt, uharmonisk og ustyrligt.. Men også mirakuløst og enestående. Vi kan rydde op, planlægge, rense ud og søge harmoni med alt fra Simple Living og Feng Shui til digital planner. Men der vil altid være et dybere kaos, som ikke forsvinder ved selv den grundigste rengøring.

Dette er en bog om at gribe ud efter livet og favne kaos - du kan alligevel ikke undslippe det. Om at række ud over sig selv og finde centrum og mening i andre mennesker - og måske i Gud? Om at kaste sig ud dér, hvor oplevelserne venter og du ikke ved hvad du får. 

Læs lige en anden rammende anmeldelse her

torsdag den 23. januar 2014

Krea stue skitse

Så fik jeg malet loftet hvidt - hvilket har lysnet gevaldigt. 3 gange måtte det ha, og efter to timers tennis i går aftes, er jeg godt brugt i armen i dag. Nu er jeg er i gang med at flytte rundt på reoler - som først skal tømmes og ryddes op). I går fik jeg købt nyt trægulv på Den Blå avis. Gulvet og en ny dør, er det eneste, som jeg ikke havde i forvejen.

Lige nu er rummet ret kaotisk, så jeg tror det er mere interessant at vise en simpel plan-skitse. Øverst er det eksisterende - og nederst det kommende. Tanken er at bordet, som kommer på hjul, kan vendes, så vi kan sidde 8 omkring det, når der f.eks. skal laves workshops - eller andre kreative sammenkomster. Farver på stole og vægge er ikke besluttet endnu. 


tirsdag den 21. januar 2014

Krea stue på vej

Så kom der gang i indretningen af min nye krea-stue - som er mit nye store arbejdesrum. Dvs. det sted jeg skal lave projekter, have kunder, undervisning, workshops, møder - og tænke kreative tanker. Det bedste af det hele er, at det ligger i mit hjem. Det er faktisk min søns gamle værelse, og da han er flyttet, har jeg besluttet (med hans opbakning) at jeg rykker derind. Frem for at sidde på reposen. 

Siden han flyttede, har rummet ikke rigtig været brugt - men jeg kan se, at det alligevel er gået hen og blevet en slags ekstra opbevarings rum. Det er jeg ikke helt tilfreds med. Spild af god plads - og dårlig Feng Shui. Jeg har gået og overvejet at finde lokaler ude i byen, men jeg er overbevist om at jeg nok skal få forvandlet dette til et skønt, inspirerende og personligt arbejdsrum. Her på bloggen vi jeg løbende lægge lidt fotos og tegninger ind, så du kan følge med i projektet.    

Rummet er ca 16 m2, der er rigtig godt dagslys. Der skal males, flyttes møbler og lamper mm. Når man tager fat i et rum, griber det næsten altid om sig i andre rum, fordi der skal byttes om, og flyttes rundt. Planen er, at tage udgangspunkt i de møbler og det tilbehør jeg har i forvejen. Det er en udfordring jeg holder meget af - og som øger kreativiteten. Så jeg skal i gang med at male, dekorere og ompolstre.

Her er et par billeder af hvor jeg er nu. Umiddelbart er der ikke sket den store forandring, men jeg har ordnet skabe og skuffer, sat hjul på nogle reoler og flyttet rundt på nogle møbler. Det øverste er før - og det nederste er efter. Men langtfra færdigt :)

Jeg har en overordnet plan - men der er altid plads til forbedringer, og lige nu er jeg mest i gang med at organisere og få overblik. Der er lang vej endnu.  
 








søndag den 19. januar 2014

Soul Space

Transformér dit hjem - forvandl dit liv.
 Sådan skaber du et hjem fri for rod, fuld af skønhed - og inspireret af dig.
Sådan står der på forsiden af den skønneste indretningsbog jeg til dato har læst. Den er lille og handy, og fuld af indsigt - både om mennesker og indretning. Det som jeg samtidig finder så fascinerende ved bogen, og som gør, at den skiller sig ud fra alle andre bøger om indretning er, at der ikke er nogle billeder i. Dvs. at du selv skal danne dig indre billeder af indretninger alene ud fra beskrivelserne - og det er interessant. Virker det? Ja, det gir mening, og det er nærmest befriende ikke at blive forført af perfekt stylede indretninger.

Beskrivelserne er så stemningsfulde, og præcise, så der er ingen grund til at fylde bogen med letfordøjelige billeder. Jeg ved at vi alle tiltrækkes af flotte billeder med lækre indretninger - selvom de jo alligevel får os til at føle os uperfekte og mangelfulde. Det der er hot lige nu - er forældet om et halvt år, så det vil billederne også være.


Forfatteren Xorin Balbes har valgt en metode, som fokuserer på selve indretnings-processen, og hvordan du helt konkret skaber harmoniske og velfungerende rum. Han beskriver en proces, om hvordan en vellykket indretning starter med at gå bagom selve indretningen - ved at fokusere på dig, dine drømme, udfordringer, økonomi og virkelighed. Og først får de omstændigheder er klarlagt, starter forvandlingen.

Bogen er delt op i 8 faser, og fuld af konkrete cases, gode citater - og skrevet i en ærlig og personlig tone. Den er amerikansk, og på nogle områder skiller den sig ud fra det vi kender. Men den kan læses og bruges uafhængig af tid og sted. Den er både visionær og praktisk - og kan købes, eller lånes på biblioteket.

Du kan læse mere om Soul Space på Slow living - og se også et indlæg jeg har skrevet om at bruge sin indre forestillingsevne i stedet for kun at fokusere på resultatet (billeder) her.

Den sande opdagelsesrejse består ikke i at søge nye landskaber, men i at have nye øjne.

Marcel Proust 

onsdag den 15. januar 2014

(Adfærds)mønstre

Mønstre er i følge den danske ordbog:  
Et system af linjer, former, farver, motiver el.lign. som danner en regelmæssig struktur - f.eks. stof eller tapet. Det er også en karakteristisk og tilsyneladende regelmæssig orden som noget er struktureret i; en måde som noget forløber eller udvikler sig på fx om tanker, begivenheder og handlinger
Det kan være overraskende at få øje på ens egne mønstre i hverdagen. Både de visuelle og dem der betegner vores adfærd. Forleden gik det op for mig, at jeg omgiver mig med et mønster i mit tilbehør der hedder; blågrønne (aqua) cirkler i forskellige udgaver. Her et lille udpluk.

Sjovt nok er det kun på mit arbejdsværelse (kreative hule), som ligger på første sal i min lejlighed. Stueetagen er en hel anden snak - kun grå nuancer. Intet af tingene er nye eller specielt trendy - men det er åbenbart mig. 

Om der ligger et bestemt adfærdsmønster bag de ting vi vælger eller bliver tiltrukket af, skal jeg ikke kunne sige, men jeg hælder mest til at tro på, at der er bestemte former og farver, der umiddelbart glæder øjet. Men jeg har da lært at cirkler udtrykker harmoni.
En sjov lille opdagelse - et ubevidst mønster. Hvordan er dine mønstre?

mandag den 13. januar 2014

Fristende collage

Her er første collage i 2014 - fristende og farverig. Sommerfuglene lister sig næsten altid ind - som et symbol på forvandling, skønhed og poesi. Den blev lavet før snevejret kom.

Du kan se flere collager her - og hvis du selv har lyst til at prøve at lave kreative og personlige collager, kan du tilmelde dig en workshop over to søndage i marts i FOF Køge hvor jeg underviser.

søndag den 12. januar 2014

Hjerte i sandet

Tænk hvor heldig man kan være, hvis man bare holder øjnene åbne. Her et par billeder fra min morgentur ved vandet. Et hjerte i sandet - som var lavet - og to billeder af havet og himlen, på samme tid, til hver sin side - og dog så forskellige. 
 

lørdag den 11. januar 2014

Amandas DIY




Som sagt har jeg inviteret et par spændende og kreative piger til at gæsteblogge, for at supplere med nogle af deres indretningsprojekter og ideer her på bloggen. Her kan I møde Amanda og hendes idé.
Hej mit navn er Amanda. Jeg er 19 år og flyttet hjemmefra for første gang her d. 1 december! Jeg har hidtil boet i et hus med tre kvinder og en mand, huset havde lilla vægge, guld siv i entréen, bambus skamler, zebra stole og som sagt kun én mand i huset. Nu bor jeg godt nok også kun med en mand i huset, men stemmerne er mere ligeligt fordelt her, da vi kun er to. Så jeg har kun én lilla væg, et orange TV møbel og transparente stole! Jeg kan godt selv høre nu, at jeg har taget farve af mine omgivelser. Men! Det er jo det man gør, og der er ingen skam i at se en super god idé i et hjem og så overføre den til sit eget hjem. Jeg har lovet Janne at lave par indlæg her på bloggen, og jeg håber, at det vil more jer mindst ligeså meget, som det vil inspirerer jer!



DIY

Det er så SUPER moderne, med det DIY! Til os der ikke aner, hvad DIY betyder, så har jeg googlet lidt, det står for: Do It Yourself. At gøre noget selv, kan jo opstå af mange årsager, måske er det billigere, måske kan det kun lade sig gøre, hvis man tænker lidt skævt eller måske synes man bare, at det er vildt sjovt! Jeg har DIY’et lidt i mit eget hjem. Som sagt tidligere, er jeg lige flyttet hjemmefra og allerede inden indflytningen havde jeg en klar vision for hvert rum. Soveværelset skulle være romantisk og asiatisk inspireret, stuen skulle emme af hygge, spisekrogen skulle være transparent og anderledes, arbejdsværelset skulle køre i bedste herreværelse-stil med massivt træ og antikke ølkasser, køkkenet blev renoveret og skulle egentlig bare være funktionelt. 
Toilettet! Ja, toilettet derimod er hverken blevet renoveret, nyistandsat i dette århundrede eller kønt. Eftersom et SU budget ikke rækker langt, havde jeg ikke de store midler at gøre godt med på toilettet. Men, så en dag kom farverne: gul, hvid og sort til mig! Jeg ønskede mig derfor af julenissen selvklæbende sort folie, som kunne tåle vand.



Da julenissen har direkte kontakt til min mor, gik der ikke mange decemberdage inden jeg fik selvklæbende folie i julestrømpen. Og projekt pep-badeværelset-op-uden-penge gik i gang!
Til projektet skal der bruges:

1 stk. hobbykniv

1 stk. lineal

1 rulle selvklæbende folie (kan købes i SILVAN)

Din yndlingsmusik, da det tager liiidt mere end 10 minutter



Jeg er selv blevet super glad for resultatet! Der er flere steder, hvor det ikke er helt perfekt, og min kæreste sagde: ”Så lad os klistre en ny på”, men næh nej du! Jeg kan godt lide, at det ikke er helt perfekt, om ikke andet så kan det da blive et samtaleemne: Amandas-ikke-helt-perfekte-toilet! Se, det er en samtale jeg godt gad at deltage i!

fredag den 10. januar 2014

Energi med pauser




Så blev der åbnet for 2014. Den første uge har budt på en masse af det jeg har gået og set frem til: kurser, coaching, netværksmøder, reception, forespørgsler, tennis, opfølgninger, kunst-møde, blogging, korsang, frokost-aftaler og spændende henvendelser af forskellig art. En god blanding, med et godt flow - dog ikke så mange pauser som jeg har brug for. 

Men det er go energi - og planen er, at der hen ad vejen, kommer mere balance mellem arbejds-tid, social-tid, interesser og tid alene. Jeg er overbevist om, at det kan lade sig gøre, og skal ikke fanges af stress-fælden igen. Med nogle ting er det faktisk svært at skelne, om det er arbejde eller fornøjelse - og det er vel bare et privilegium.  

Salen på La Oficina
La Oficina
De kurser der var med til at skubbe januar i gang, var via et par af de bloggere jeg følger - og de var gratis. Det første var et online-blogging-kursus søndag aften med Dorte Lytje: Blog dig til business. Super inspirerende og lærerigt - med en fantastisk udstråling. En blid overgang fra ferie til hverdag. Tirsdag var der to kurser på programmet, som foregik på kontorfællesskabet La Oficina på Frederiksberg med Majbritt Lund. Hun er skarp og provokerende, med fokus på at prissætte sig selv via salg og hjemmeside. 

Alt i alt en uge som har givet en masse motivation og drivkraft. Noget skal sættes i gang, andet ændres eller droppes. Præcis som den medicin jeg selv ønsker at give mine kunder, når de står foran en forandring. 

torsdag den 9. januar 2014

Kom ind



Indgangen er husets ansigt udadtil, og den sender nogle klare signaler om boligen og beboerne. Men når der er to indgange, er det tit svært at vide hvor du skal ringe på. Hvis der hverken er ringeklokke, lamper, planter eller navneskilt eller andre tegn, må du gætte dig frem. Som gæst eller eventuel køber er det en uheldig måde at ankomme på.

I dagligdagen bruger de fleste bryggerset som indgang. Her er det nemmere at smide sko, overtøj og tasker fra sig - og så ligger det som regel lige op til køkkenet/fællesrummet. Her er det heller ikke nødvendigt at være så fokuseret på at holde orden hele tiden.
Men set i en salgs situation, sender det et rodet signal at træde ind ad bagvejen. Det er et kedeligt førstehåndsindtryk at få. Huset er altid bygget med en hovedindgang - som er en del af husets opbygning og disponering. Den fører ind til entreen, mens bagindgangen fører ind til bryggers og vaskerum. 

Som bekendt er det første indtryk vigtigt, og hvis man starter en rundvisning med at blive præsenteret med kaos af sko, malerbøtter og vasketøj, er du allerede bagud på de samlede points. 

Hvis du vil præsentere huset fra sin bedste vinkel, skal du prøve at se det udefra, og evt. markere hoveddøren med lys, planter, en ringeklokke, en dørmåtte og/eller et navneskilt - så man ikke er i tvivl om hvor man træder ind. På den måde føler man sig inviteret - og her det handler om at vise huset fra sin bedste vinkel. 

tirsdag den 7. januar 2014

Plads til delebørn

Dine og mine, fællesbørn, børn på gule plader, delebørn eller bonus børn. Kært barn har mange navne. Uanset hvad de er - så er de børn, og skal have den tryghed og omsorg de har brug for, specielt i svære situationer som f.eks. en skilsmisse. De har brug for deres eget rum, at trække sig tilbage i - både mentalt og fysisk, og indretningen af deres værelser, er blot en lille del af den plads og omsorg du kan give dit barn. 
Tegning er fra delebarn.dk
Vigtigst af alt, når der er tale om indretning af børneværelser, er at give børnene fornemmelsen af at være velkommen, høre til, være elsket, blive set og og hørt - uanset alder, og uanset hvor meget de er hos dig. Ved at skabe rammer som er støttende, vil barnet føle at der trods alt er styr på situationen, og ikke helt mister fodfæstet. Find nogle velkendte og elskede ting frem i det nye hjem, og forsøg at skabe en varm atmosfære. Undgå at barnets værelse også er depot, pulterrum og tørrerum. I hvert fald når barnet er der.

Jeg ved fra egen erfaring, at det kræver et overskud, som man ikke har meget af på det tidspunkt. Men hvis alt flyder, og er kaos i for lang tid, vil det understrege den usikkerhed og utryghed som barnet i forvejen oplever. Så med små skridt hver dag, vil der stille og roligt forme sig et hjem som kan danne en tryg ramme for jeres nye liv.

Her er en liste med gode råd til deleforældre, som jeg har fundet på Delebarn.dk 
 - og på dette link, kan du læse uddrag af en artikel jeg har skrevet i 3B beboerblad i København, om indretning af børneværelser.
  • Hav altid barnet i focus.
  • Respekter barnets følelser og behov.
  • Skab overblik over, hvilke følelser der hører til hvem.
  • Bearbejd dine egne følelser og handl voksent og ansvarligt.
  • Vær ærlig over for barnet, det skaber tryghed. Det er okay at indrømme, hvis du er ked af det.
  • Kend din egen værdi som forælder. Ingen kan erstatte dig, uanset hvor mange bonusforældre der kommer.
  • Hvis du føler dig jaloux eller forsmået så husk, at jo flere positive mennesker, der er i barnets liv, jo bedre.
  • Vær nærværende og giv barnet taletid. Lyt til barnet og vær anerkendende over for dets ønsker.
  • Skab ro i barnets liv. Lig evt på gulvet og lyt til stille musik. Brug kroppen, gå en tur og tal sammen. Giv massage eller fodbad.
  • Fortæl lærere og pædagoger om skilsmissen, så de også kan tage hånd om barnet. Søg hjælp til barnet hvis det over tid er belastet af skilsmissen.

søndag den 5. januar 2014

Hverdagens væsen



"Jeg holder af hverdagen - allermest holder jeg af hverdagen". Ordene er Dan Turells - men jeg er meget enig. Ferien er ved at være slut, og hverdagen vender tilbage. Det betyder ikke at jeg holder af kedelige rutiner, vasketøj og rengøring, men jeg prøver at gøre det til en positiv oplevelse. Hverdag er ikke lig med middelmådighed - for det har jeg til gengæld svært ved! Men hverdagen er den virkelighed vi lever det meste af vores tid i - uanset hvor meget vi ser frem til ferier, fridage og weekends.   
Det kan være svært at finde overskuddet frem i en travl hverdag, men her et forslag, som måske er ret banalt. Næste gang du har sat dig for at rydde op i kælderen, vaske gulvet, ordne garderobeskabene, pakke flyttekasser, stryge sengetøj eller andet, så sæt musik på, nyd en te/kaffe/vin, tænd et lys - og hyg dig med det. Gør dig selv den tjeneste. Handlinger skal ikke bare overstås - men opleves. Ellers er det bare en række sure pligter. Forsøg at skabe en stemning som giver dig en en god energi.


fredag den 3. januar 2014

Vilde huse

Vildt program om alternative boformer i naturen. Hvem drømmer ikke om at ha en hytte i den uberørte natur. Trend- og livsstils eksperten, Mads Arlien-Søborg rejser ud i verden og undersøger, hvordan det er at bo og leve vildt, ekstremt og anderledes. 
I går gik turen til Sverige til et højst usædvanligt sommerhus, der ligner en mellemting mellem en dinosaur og en skildpadde. Husets ejer - en hollandsk arkitekt - har truffet et valg om at leve off grid i sine ferier, altså bo i et hus, som ikke er koblet op på systemer, der leverer el og vand. 
Skønt program, som jeg kun kan anbefale - jeg sad da og drømte mig helt væk til de svenske skovsøer og den fuldstændig fantastiske natur. Rislende bække og fuglefløjt - en yderst inspirerende oplevelse. Arkitekten har formået at konstruere en sanselig og bevægelig bo-skulptur.

Programmet sendes de næste 9 torsdage kl. 20:30 - 21:00 på drK. Hvis du ikke så programmet, kan du se det her. Og nej, det er ikke bare et andet indretnings program.
Jeg har mødt Mads ved flere lejligheder, og jeg synes at det klæder ham rigtig godt at tage fat i et emne, hvor der er fokus på helhed, livsstil og funktion. Rigtig godt gået. 
R K, TORSDAG D. 09.




torsdag den 2. januar 2014

Stemnings-projekter


Så kom jeg i gang med de små stemnings-projekter derhjemme. Alle de der halvfærdige løsninger som lige skal fikses eller repareres. Endelig kom forhænget i soveværelset op, den ødelagte lampeskærm i stuen blev skiftet, og billederne på arbejdsværelset blev hængt op. Det kræver så lidt - men føles så godt. Det er med til at løfte stemningen - i rummene og i mit indre.  
Christians Kirke - Christianshavn
Vi er ikke ude i et nytårsfortsæt her, men det er noget jeg som regel gør i dagene efter nytår - fordi jeg har lyst. Det får mig til at tænke på det fine budskab som præsten fortalte om nytårsnat i den smukke Christians Kirke på Christianshavn. Han rådede os alle sammen til at tænke ud over os selv i vores ønsker for det nye år. Tænke på hvad vi kan gøre for hinanden i fællesskabets ånd. I stedet for altid kun at have fokus på eget behov.

Så mon ikke man lige skulle se, om der er nogen i omgangskredsen, der har brug for hjælp til at få lavet nogle stemnings-projekter.