onsdag den 18. januar 2017

Færre ting - større frihed

Mens jeg sidder her, og forsøger lave en liste over de bøger om indretning, som har flyttet mig mest, kan jeg se at der tegner sig et klart mønster. 

De bøger som har haft den størst effekt og givet mig mest inspiration, er dem går dybere ind i sammenhængen mellem hvordan vi bor og hvordan vi (ved hjælp af indretning) kan være med til at ændre den måde vi lever vores liv på.

Vores hjem fortæller en historie, og vi kan aflæse vores liv ved at afkode vores hjem. Det fortæller nemlig både noget om hvor vi kommer fra, hvor vi er lige nu - og hvor vi er på vej hen. De valg vi har taget (indtil nu) bliver pludselig meget tydelige, og det kan være lidt af en øjenåbner. Den gode nyhed er, at vi kan ændre på det, ved at tage nogle nye valg nu. 

Listen kan du se her, og ved at læse nogle af de bøger jeg foreslår, vil du med garanti få hjælp (og mod) til at træffe nye valg, så du kommer derhen hvor dit hjem arbejder med dig i stedet for mod dig.

Når du først indser hvad det i virkeligheden er du slæber rundt på, bliver det pludselig en glæde at få ryddet op og sorteret i dine ting. Det kan virkelig skabe forandringer. Ikke kun på det fysiske plan, men i høj grad også på det mentale. Og det er lige præcis der, at indretning bliver spændende og meningsfuld! 

Mange af bøgerne handler om at bo (med) mindre, have færre ting - og mere glæde. Det kommer ikke af sig selv, men du vil hurtigt opleve, at de ændringer der skal til, vil belønne dig med et liv med mere frihed og mere overskud på aspekter som; økonomi, tid, energi.

Selv er jeg godt på vej. Jeg har flyttet en del rundt de sidste par år - og har efterhånden skilt mig af med det meste af mine unødvendige ejendele. Eller rettere sagt; jeg har valgt de bedste ting til - dem der gør mig glad, og som betyder noget for mig. Det gør, at jeg nu føler mig mere let og fri, og ser klarere på mit liv. Jeg har fået mere overskud og et bedre overblik - og vigtigst; jeg er blevet bedre til at håndtere de udfordringer der opstår - og være taknemmelig for alt det jeg trods alt har i mit liv.

Se inspiration til små hjem her. Og gør dig selv en tjeneste, ved at kigge forbi Less Stuff. Den skønneste blog om de vigtigste ting i livet. Og tjek lige deres sidste indlæg Lev stærkt bo småt to sjæle een tanke.