torsdag den 27. november 2014

Stue med to rum

Store rum er ikke altid en kvalitet i sig selv - faktisk er de tit svære at indrette. Jeg oplever tit hvor problematisk det er for mine kunder, at komme på plads i en stor stue. Her kan du se et eksempel på hvordan du kan følge de naturlige linier i et rum, for at få det til at falde på plads.

Projektet er fra konkurrencen på Original Indretnings facebook-side, hvor du kunne vinde en gratis online-indretning. Vinderen ville gerne have ideer til stuen, og hun ville gerne have grønne farver i ind i stuen. Hun sendte billeder, mål og beskrivelse af stuen - og en uge efter havde hun et forslag til ny indretning med inspiration, stemning og farver.  

Fra spredning - til opdeling

Den største udfordring her er, at at skabe sammenhæng på tværs af de to rum. Der er en naturlig opdeling i rummet - et lyst (tilbygning) og et mørkere, som er mere tilbagetrukket. Tilbygningen er som en havestue, og den kvalitet skal udnyttes. Samtidig inviterer den anden afdeling til afslapning og hygge - oplagt til bløde sofaer og tv-hygge. 

Ved at definere og gruppere de to funktioner - spise og hygge - og ved at placere dem på et tæppe, er der skabt en klar opdeling og opstramning. Blødt tæppe i den bløde afdeling, og sisal under spisebordet. For at skabe en sammenhængende tema bliver de to vægge i sofa-stuen beklædt med det grønne Wild Flower tapet. Det giver samtidig lidt liv i den mørke del. Man kunne all in og lægge et græstæppe i spisestuen, sætte nogle store planter og hænge et par bambus lamper over bordet.   
Nuværende møblering

Eneste nye inventar er en lang bænk/hylde som monteres på endevæggen - og et nyt gulvtæppe. En sofa må lade livet, og der er stadig plads mange gæster. Jeg glæder mig til at vise billeder af den færdige stue - hvis altså ideen falder i god jord. Så kig med her.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar