tirsdag den 25. august 2015

Prøv noget nyt

Ikke alle mener de har en stil, og er derfor usikre, når de skal mikse/matche møbler og tilbehør i indretningen. Men hvad gør du så, når du gerne vil have dit eget personlige udtryk? Det er ikke let, fordi vi så gerne vil gøre det rigtigt. 

Men der er ikke noget rigtigt og noget forkert, når det kommer til stil. Det et spørgsmål om at have mod og fantasi til at gå sin egen vej - også når det drejer sig om indretning. Hvis du gør det du ser alle andre steder, og det du plejer - så får du også det samme resultat. Hvis det er det du ønsker, så er det helt fint, men hvis du har brug for forandring, så må du også tænke i nye baner. 

Tingene hænger som regel sammen, og er du god til at tænke kreativt på det ene område, mestrer du det også på andre områder. F.eks. at sammensætte og kombinere din garderobe eller sammensætte ingredienserne til et måltid. Tankegangen er den samme. 

Du kommer langt med opfindsomhed, nysgerrighed og lysten til at eksperimentere. Og det er ikke så farligt at prøve sig frem, og når alt kommer til alt, kan det meste laves om igen. Hvad er det værste der kan ske? En væg der har fået en forkert farve kan males om igen. En møblering som alligevel ikke fungerede kan flyttes tilbage igen. Hvis den røde lædersofa alligevel ikke var det der skulle til, for at stuen fik det rigtige udtryk, kan den også leveres tilbage. Det vigtigste er, at beslutte sig for at gøre noget.

Storm P - 


Måske tager det lidt tid, at vænne sig til at tingene står anderledes - at lænestolen er flyttet en halv meter til den ene side - men med tiden vil det igen blive en vane. Der er også de helt små ændringer; som at flytte rundt på malerierne eller de løse tæpper i stuen. Mere skal der ikke til for at få lidt ny energi ind i stuen. 

Du kan være skødesløs eller helt skarp - anything goes, bare du prøver at gøre dig umage, med de evner og midler du nu har til rådighed. For din egen skyld. Det værste du kan gøre er, at være ligeglad. Ikke nok med at det keder dig selv, men det smitter også af på dine omgivelser. 

Omvendt vil dine forsøg på at skabe din personlige måde at gøre ting på, give både dig selv og omgivelserne noget at smile ad, kigge på, forarges over eller inspireres af. Og så har du i det mindste givet folk en oplevelse. Glade rum skaber glade tanker - kedelige rum skaber - ja gæt selv…   

Så prøv noget nyt, kom nye krydderier i maden, sæt skæve ting sammen i dit tøjvalg og i indretningen. Bare gør det på en anden måde end nu plejer, i hvert fald hvis du vil have at andet resultat. Til gengæld; hvis du trives med det du plejer er det helt fantastisk, og ingen grund til at ændre på noget - bare du for alt i verden ikke er ligeglad.

Fra min sidste klumme i Køge Onsdag og Dagbladet juli 2015

Ingen kommentarer:

Send en kommentar