mandag den 18. september 2017

Simply Boheme

Et lille hjem med lys og personlighed - som danner rammen om et liv med mere frihed og færre ting - og i tættere kontakt med vejret og naturen. Lyder det ikke tillokkende?

Hvis tanken vækker en længsel i dig, behøver det ikke længere at forblive en drøm, men kan blive virkelighed. Efterhånden tilbyder markedet flere modeller at udleve netop den drøm.  

Danske Simply Boheme er en af dem. Det er et lille firma, som specialiserer sig i at bygge små hytter, som kan bruges til forskellige formål: Annex, arbejdsrum, gæsterum, frirum eller teenage-værelse i baghaven eller som en lille bolig - nu også på hjul.
Simply Boheme; ideen om det æstetiske og enkle liv.
Ideen om det lille hjem, som løsning på en ændret livsform, er der stor efterspørgsel på i USA og England - efterhånden også i Danmark. 

Det med at bo småt er et tilbagevendende tema, som jeg har skrevet meget om på bloggen de sidste 4 år. Se f.eks.: Skur med drømme og Rullende hjem. Det udspringer af mit eget ønske om selv at udleve ideen, og samtidig af min nysgerrighed på at udforske hvorfor så mange er interesseret i den simple livsstil.
Karens lille hus - Simply Boheme
Skeptikere vil mene, at det er en urealistisk og romantisk drøm, men sådan hænger det ikke nødvendigvis sammen. Der eksperimenteres i stor stil med nye og mindre boformer -  mest i USA - og det tiltrækker en stor gruppe mennesker, som har fået nok af den etablerede leveform.  

De oplever ganske simpelt, at de hænger fast i nogle værdier, der ikke længere er meningsfuldt, og som ikke længere giver dem livsglæde. 

Som det er nu, plages alarmerende mange af stress og konstant dårlig samvittighed, fyldte kalendere og en fornemmelse af underskud og en generel tikkende utilfredshed.

Der er ingen tvivl om, at vi bevæger vi os ind i en ny tidsånd, der viser vejen for en alternativ måde at bo og leve på. Og tager vi de optimistiske briller på, så vil disse boformer (udover at løse boligmanglen) være med til at mindske stress og overforbrug af klodens begrænsede ressourcer - og dermed ha en positiv indflydelse på de globale miljø- og klimaforandringer. Det er da værd at have med i sine overvejelser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar