lørdag den 2. november 2013

Kys din kreativitet

Jeg har flere gange skrevet om kreativitet, og om hvor vigtigt det er at have kontakt til den del af os selv. Kreativitet handler ikke om at være udøvende kunstner, men i højere grad om hvor stor vores opfindsomhed er, når vi skal tackle hverdagens udfordringer - og hvor gode vi er til at tænke i nye baner, når der er behov for det. Kreativitet er også at sætte brudstykker sammen i en ny kontekst - og opleve hvordan der opstår et uventet resultat - og en ny helhed. Det er på den måde collager opstår. Du frembringer ganske enkelt et helt og unikt billede af mindre og usammenhængende elementer.  

Alle har et kreativt potentiale - hos nogle er det bare mere skjult end hos andre. Kreativitet kan trænes og læres. At arbejde med din kreativitet er en måde at finde ind til dine inderste ønsker og lade dem komme frem i lyset. Det foregår intuitivt, og der skal ikke tænkes. Det handler om at give slip på ambitioner og forventninger, og bare være fokuseret på hvad der fanger din opmærksomhed netop nu.
  
Min seneste collage
Den glæde jeg har af at lave collager, vil jeg gerne give videre til andre som er interesseret i at gen-finde deres kreative potentiale, så derfor starter jeg en række workshops op. Her er det muligt for alle at tilmelde sig, og deltage i den kreative proces i en tryg og inspirerende atmosfære. Jeg guider, underviser og motiverer. Det eneste du skal medbringe er en stak kulørte blade - og et åbent sind.

Det er ikke raketvidenskab eller for de få udvalgte - tvært imod. Det er så enkelt og ligetil, at absolut alle kan være med. Det er sjovt, udfordrende, inspirerende og lærerigt. Du får en god indsigt i hvad der rører sig i dig lige nu. Du vil få kontakt til din sindstilstand og eventuelle blokeringer - og du vil blive overrasket over hvad du er i stand til at frembringe med så enkle midler. Det er en meget positiv oplevelse. 
Der er plads til ca. 8 personer på workshop, det koster 200 kr. og varer ca 3 timer. Du vælger selv hvor meget du vil have ud af workshoppen, og hvor dybt du vil gå med udarbejdelse og analyse af din collage (eller collager). Vi slutter af med en fælles snak og gennemgang af collagerne. Det er frivilligt om du har lyst til det - men det er en fin måde at få nye øjne på det udtryk du har frembragt.
Det foregår tirsdag aften, og den første workshop er tirsdag d. 19. nov. kl. 19, og det foregår i Køge Centrum. Hvis du er interesseret i at deltage - eller har spørgsmål, kan du tilmelde dig i kommentar-feltet eller skrive en mail. Hvis du kan samle en gruppe på min. 6 personer - kan vi afholde en separat workshop for jer. På sigt er det meningen at jeg også holder workshops omkring inspirerende og original indretning.
For godt et års tid siden (efter jeg selv var startet på mine egne collager), faldt jeg over en stor collage-bevægelse Soul Collages som er startet i USA. Det er mere spirituelt, dybdegående og ret omfattende - men stadig yderst interessant. Her kan du læse mere om det.
                                           

5 kommentarer:

 1. SUPER FANTASTISK INITIATIV!!! ♥

  SvarSlet
 2. Tak Susanne. Det er jeg glad for du synes:). Jeg glælder mig til at komme i gang... Det ka jo være vi ses :) Hilsen Janne

  SvarSlet
 3. Hej Janne.
  Jeg har fulgt din blog nogle uger og glæder mig over al det spændende du deler - ikke mindst dine collager, som fascinerer mig vildt! Ih, det har jeg rigtig meget lyst til at lære. Blot vil jeg spørge dig om det kunne tænkes, at afholde en af dine tirsdags workshops med et tidligere starttidspunkt? Da jeg bor lidt længere væk, vil det ellers blive en sen aftentime, før jeg igen er hjemme. Måske andre har det på samme måde...
  Bedste hilsner
  Mette.

  SvarSlet
 4. Hej Mette.

  Tak - dejligt at høre :). Jeg kan sagtens holde workshops tidligere på dagen - kl. 14-17. Det bliver så i normal arbejdstid, hvilket jo vil gøre det svært for mange. Hvis der er tilmeldinger nok, er det fint med mig :) Har også overvejet at holde workshops søndag eftermiddag - måske vil det være bedre for andre også. Der kommer mere info her på bloggen inden længe.

  Hilsen Janne :)

  SvarSlet
 5. En søndag, jamen, perfekt! Så vil jeg holde øje med yderligere info og glæde mig over, at have et spændende kursus i vente.
  Vinke, Mette

  SvarSlet