fredag den 9. juni 2017

Elsk dine fejl


Fejl er nødvendige og menneskelige. Læs her en rørende artikel i Information om at fejle - og om hvordan det gør os mere menneskelige og ægte. Er det ikke en befriende tanke?  Artiklen er fra december 16, men er tidløs.

At jeg så selv bliver citeret i artiklen, gør mig bare endnu mere glad. For hvis der er noget, jeg synes jeg gør jævnligt, så er det at fejle. 
Med sin fejlende præstation på scenen i Stockholm lørdag aften mindede den amerikanske sanger Patti Smith os om, hvorfor det ofte er det uperfekte, vi bliver rørt over, forført af og forelsket i.
                                                                                                                            Citat fra Artiklen 

Du kan være sikker på, at hvis du ikke prøver, så fejler du heller ikke. Så når du fejler, kræver det mod. Næste gang du indretter derhjemme, så accepter at du nogen gange tager fejl, og får lavet noget du fortryder. Men så har du lært noget, og fået ny viden om hvad der ikke duer. 

Prøv dig frem, sæt forskellige ting sammen på en ny måde - og se hvad der sker. Vær åben og smid fordomme og forventninger væk. Hvad er det værste (eller bedste) der kan ske?At fejle gør os sårbare, og det har Brene Brown skrevet en fantastisk bog om. Daring Greatly - glem hvad de andre tænker. 

Alle mennesker har problemer med sårbarhed, og det ligger i tiden, at det er noget, det er bedst at undgå, men man lever ikke fuldt og helt, før man kaster sig ud i det.
                                                                                                                   Citat fra Daring Greatly

Som vi jo ved, ligger kunsten i at rejse os, og komme tilbage på sporet igen. Hvis vi samtidig er i stand til at se vores fejl som et menneskeligt og uundgåeligt vilkår, kan det få os til at vokse og overvinde vores egne begrænsninger. Det er i fejlene at guldet ligger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar