mandag den 21. oktober 2013

Reol eller skulptur

Bogreolen som vi kender den, er måske en uddøende race. Netop derfor er der mange designere der forsøger at tænke i nye retninger - og som giver bud på forskellige og alternative udformninger. Herunder vises nogle eksempler på bogreoler i nye klæder. De skal gerne være i stand til at rumme flere funktioner, eller være et skulpturelt element. Nogle ideer er mere originale end andre, se selv.     
Bookworm by Atelier 010
Trendhunter
 
Se flere ideer på Creative bookshelfs
Spørgsmålet er, om vi fremover overhovedet får brug for bog-reoler - eller om al læsning kommer til at foregå via tablets. Selv læser jeg alle mine bøger på den gammeldags måde - men låner langt de fleste på biblioteket. På den anden side mener jeg at der bør være bøger i et hjem - og gerne fremme, til inspiration. 

Min egen bogsamling er sorteret og gennemgået et utal af gange, og mange bøger er solgt på loppemarkeder eller givet væk. Den lille samling jeg har tilbage udgør omkring 3-4 hylder, og er bøger som jeg vender tilbage til med års mellemrum. Det kan også være bøger som har gjort et indtryk på mig, lært mig noget - eller hjulpet mig i en eller anden sammenhæng. Der er ikke en eneste krimi iblandt.
    
Med herreværelsets ny-fortolkning i flere og flere boliger, bliver ideen om et hjemme bibliotek - kombineret med fordybelse og tilbagetrækning - måske bevaret. Men om det i virkeligheden betyder, at der kommer flere bøger på reolen må tiden vise. 

2 kommentarer: