søndag den 27. oktober 2013

Tangoens rum

Efter en sen nats tango på høje stiletter i Kbh, var det skønt i formiddags at hoppe i et par vandresko, og gå en lang blæsende tur ved vandet. Og slutte af med en stærk, varm og hjemmelavet karrysuppe foran fjernsynet. I går aftes var der stor milonga (tango-bal) i København, hvor vi fejrede 100 års jubilæum for argentinsk tango i Dk - med det Italiensk/argentinske tango-orkester Tango Tinto.


 Tangoen blev første gang i 1913 præsenteret på Paladshotellet i Kbh, og i går foregik det med fuldt hus i den smukt restaurerede Kedelhal på Frederiksberg. Det er ca. 20 år siden den intense dans blev vækket til live igen - og har nu ramt store dele af verden, til stor stor glæde for alle os der er ramt af den forførende dans. Alene i Danmark findes der 12 tangoforeninger. Jeg vil lige slå fast, at det har intet at gøre med den showtango vi kender fra tv og konkurrencer. Se et fint eksempel på argentinsk tango her - og bemærk musikken.
For mig er tangoen som et magisk rum jeg træder ind - og sådan er vi rigtig mange der har det. Det er en intens og smuk måde at kommunikere og bevæge sig på sammen - hvor mænd er mænd og kvinder er kvinder. Det er 100 % improvisation og nærvær. Det er elegant og meditativt - og så er det en stærkt vanedannende passion. For slet ikke at tale om kjolerne og skoene. Herunder er lidt stemningsbilleder fra en milonga, og vil du vide mere om tango i Dk kan du se her. Klik på tegningen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar