tirsdag den 1. oktober 2013

Kreativt rod

Hvornår er rod bare rod, og hvornår er det kreativt kaos? Kan rod være hyggeligt og personligt, eller er det per definition uønsket? Jeg mener at rod kan kategoriseres i retning af uskønt og uønsket dårlig samvittighed samlet på uhensigtsmæssige steder. Rod er alt fra dynger af vasketøj, sportstasker og sko i entreen - til papirbunker på bordet og alt der flyder oven på køkkenskabene. Fortsæt selv listen. Og det bidrager på ingen måde til en positiv oplevelse, fordi det ganske enkelt minder os om at der er noget der ikke fungerer. - og på den måde er det uoverskueligt.

I modsætning til kreativt kaos, som holder sig inden for nogle afgrænsede rammer - og på trods af det umiddelbare kaotiske udtryk - er sat i system inden for de givne rammer. F.eks. en tavle eller væg. Det er begrænset kaos, og det er organiseret på en måde, så det inspirerer og giver lyst til at gå på opdagelse. Det er først og fremmest udtryksfuldt og personligt.

Billederne er fra en skøn og inspirerende bog Pareti Creative - Kreative vægge, som jeg købte da jeg boede i Milano. Og de er begge gode eksempler på farverigt kreativt kaos. Bogen er skrevet af Geraldine James og kan købes på Amazon. Den fås vist også på engelsk, men det er billederne der er helt eventyrlige.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar