tirsdag den 8. oktober 2013

Originale møbler

Stole. borde, skabe, reoler, kommoder og senge - vi er omgivet at dem overalt: Møbler. Lyder det ikke kedeligt og støvet? Jeg kan bedre li' at kalde det inventar, som også dækker alt det andet vi omgiver os med - tilbehør, lamper, billeder mm. Enhver der intresserer sig bare lidt for indretning ved, findes at inventaret findes i uendelige mange udformninger og stilarter. Alt for mange endda - langt mere end vi har brug for.
Så man skulle tro, at vi netop derfor ville vælge at indrette os med inventar som - udover funktion og komfort - også giver os andre oplevelser. Humor, glæde, overraskelser, nostalgi, nysgerrighed, fællesskab, motivation eller eftertænksomhed. Eller at det var smukt, skævt eller personligt. Men alt for ofte vælger vi det sikre - og fordi det er masseproduceret i fjernøsten er det billigt - og så kan vi jo altid skifte det ud igen. Kvaliteten er som regel også derefter. Er det en bæredygtig vej frem? 
Jeg tror på, at vi skal tænke helt anderledes og puste nyt liv i vores eksisterende inventar - turde være kreative. Tænke i nye farver, og textiler - mix og match -  og tænke i  nye og spændende sammenhænge, så der opstår et personligt og originalt udtryk.
Innovation Lab Kbh Universitet
Dornob - east meets west

Der er der langt mellem at jeg ser et møbel, der får mig op af stolen. Men her er et par eksempler på nogle originaler, hvor der er tænkt nye tanker om at sidde, og som dermed skaber en anden oplevelse.
 


Splatter og chill out: David Genin


                             Den Frodige have

Ingen kommentarer:

Send en kommentar