onsdag den 30. oktober 2013

Mere hjem...

Gennem de sidste 10 år er der skabt et enormt stort fokus på indretning og iscenesættelse af vores hjem. Og vi skal søreme løbe stærkt hvis vi skal leve op til den standard vi bliver præsenteret for. I farten strander vi let med forskellige impulskøb, som hober sig op i skuffer og skabe i tilfælde af at vi skulle få brug for det. For vi skulle jo nødigt komme til at mangle noget.

Vi vil nemlig alle sammen gerne have mere af det hele; tid, penge, overskud, succes, friværdi osv. Fordi det giver os frihed, og muligheden for at købe og (for)bruge lige hvad vi har lyst til. Det mønster afspejles i vores overfyldte boliger. Vi har langt mere end vi har brug for – og derfor er der risiko for at vi mister overblikket. Det er ikke kun møbler der fylder, men alle former for tilbehør, køkkengrej, tøj og elektriske apparater – for ikke at tale om alt vores grej til haven.


Det er sikkert købt i en god mening - med en tro på at skulle bruge det - men en stor del havner i skabet, under sengen, på loftet, i kælderen eller i skuret. Og der bliver det! Så er det i det mindste vores eget rod - og vores eget problem. Det er ok - eller?

Et nedslående billede tegner sig desværre med hensyn til yderligere opmagasinering af vores overflødige habengut. Som med mange andre nye strømninger, kan vi se at tendenserne fra USA og England stille og roligt sniger sig ind hos os også: Self storage eller privat opmagasinering. Ekstra plads til personlig opbevaring – udformet som gigantiske betonhuse placeret rundt omkring i landet. Ikke ligefrem arkitektoniske perler. Men ideen er jo smart nok, for så har vi plads til at købe endnu mere. Det er en branche i enorm vækst. Fordi det er let, bekvemt og forholdsvist billigt. På den måde behøver vi heller ikke at tage stilling til hvad vi skal skille sig af med – lige nu.

Men i mine øjne, er det helt ude af kurs, og ikke løsningen på problemet med hensyn til overforbrug. Jeg mener at problemet bør løses på egen matrikel - der er ingen grund til at sprede sit personlige rod til andre adresser.

Efter min opfattelse er det en bedre ide at spare de månedlige udgifter og i stedet bruge ressourcerne på at overveje hvordan vi kan få mere ud af vores hjem. F.eks. ved at få sorteret, ryddet ud og frisket op i stor stil. Resultatet er mere plads, mere energi og bedre overblik.   

Dette er fra en klumme jeg skrev for et par måneder siden


Ingen kommentarer:

Send en kommentar