tirsdag den 8. september 2015

Dagdrømmeri

Kender du det, at du sidder i sofaen, kigger rundt og tænker; her trænger godt nok til fornyelse. Du leger med tanken om, hvordan møblerne kunne stå anderledes, og hvor fantastisk det ville være, hvis væggene fik lidt farve, eller blev tapetseret. 

Den ene tanke tager den anden, og du dagdrømmer videre om, hvordan der kunne blive plads til en hyggelig læsekrog du længe har ønsket dig, hvis altså du ku overtale din mand til at skille sig af med de store klodsede højttalere. Den gamle overfyldte bogreol burde også blive skiftet ud med en smartere. Men så skal bøgerne lige sorteres først - det samme med alle vaserne og glassene i vitrineskabet. Og hvad med alle dem i kasserne på loftet...   

Nå det så er på plads, ville det da være lækkert med et blødt tæppe under sofagruppen. Måske også en ny kæmpe sofa med chaiselong og nye puder - og en lækker uld-plaid eller to. Tv'et virker på en eller anden måde for lille, men hvis billederne blev flyttet lidt, kunne der da godt være et større tv. 
Maleri af Lotte Anneli Schmidt - Confident
I øvrigt kunne man da også rive væggen ned til køkkenet, og få skabt drømmen om det store køkken/stue-rum, med masser af plads og dagslys - til hele familien. Med et lækkert plankegulv over det hele og hvidmalet loft. Og nyt køkken med masser af skabsplads og nye hvidevarer, espressomaskine, dampovn og qooker - og brede skuffer til krydderier. Måske en lille sidde-bar og vinkøleskab. Ja, og et stort spisebord med 8 nye stole.

Og hvorfor ikke også lave et glasparti med udgang til terrassen, købe nogle nye italienske krukker og en markise, få lagt nye fliser og købe et par loungesofaer, en ny parasol - og en ny grill.. og... Puha nej, det blir alt for uoverskueligt - og dyrt. Det får vi aldrig gjort, og det bliver vi aldrig enige om. Det er måske også godt nok, som det er. Jeg kan også bare nøjes med at købe en orkide til vindueskarmen.


Faktisk blir vi ved - og ved - og ved, for hjernen er konstant på vandring. Heldigvis er det gratis at (dag)drømme, og min erfaring er, at det tit er den samme historie der gentager sig. Fra en tanke til en anden, som ringe der breder sig, og det er svært at forholde sig til en enkelt ting ad gangen. Men det kan lade sig gøre at stoppe op, når du mærker at tankerne stikker af. 
Maleri af Lotte Anneli Schmidt - Turning around karma.
Forsøg at blive ved en ting - og fokuser på den. Du kan sagtens skabe store forandringer ved at ændre på ganske få ting. Du kan nøjes med at male en enkelt væg, skifte puderne i sofaen eller rydde godt ud i reolerne. Hvis du venter på at der bliver tid/råd/overskud til det helt store projekt - bliver det højst sandsynligt aldrig gjort.


Men stop aldrig med at drømme. Selvom nogle forskere mener at det en usund flugt, mener jeg at det er ganske ufarligt - og en nødvendig fornøjelse. Jeg ville nødig undvære den gratis glæde. Mange tanker og løsninger er faldet på plads i det kreative univers drømme er lavet af..

Se flere skønne malerier som min dejlige veninde Lotte har malet her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar