onsdag den 25. november 2015

Lys i mørketSå er vi ved at være på den tid af året, hvor lyset blir så uendelig vigtigt for os. Her er 2 af mine collager med samme tema - Lys i mørket. Et tema som jeg altid er meget fascineret af. 

Det at vi kan tænde lys i mørket - og i vores sind - er en smuk tanke. I min verden er lyset den vigtigste faktor i en vellykket indretning. Det er lyset der skaber stemningen. Tænk bare på hvordan et koldt neonrør i loftet skaber en koldt atmosfære. 

Lyskæder kan derimod symbolisere små lysglimt og lyspunkter - og er et af mine yndlings redskaber i indretninger. Ikke som hoved lyskilde i et rum, men som stemnings skaber. De kan på fineste vis løfte indtrykket af et rum, sammen med levende lys og marokkanske lamper.

På trods af, at det er to ret forskellige historier lys-collagerne udtrykker - er der alligevel en vis lighed; nemlig, at uden mørket ville lyset slet ikke synligt.   

   Det er bedre at tænde et lys, end at bande over mørket   
                                                                                                                         Kinesisk ordsprog

2 kommentarer:

  1. Tak Lotte. Jeg synes lige jeg ville vise dem, fordi de passede godt til den stemning jeg var i da jeg kom hjem fra min mosters smukke begravelse i går. Knus Janne

    SvarSlet