onsdag den 18. november 2015

Ny lys stue

Ind imellem spænder vi ben for os selv når vi indretter. Og vanens magt gør, at vi ikke får ændret på det. Vi kan ganske enkelt blokere og afgrænse for de muligheder der findes, og så skal vi ha andre til at hjælpe os med at se det.

En kunde bad mig hjælpe hende - og hendes hjemmeboende datter - med at få hjemmet til at leve igen, efter at hun havde mistet hendes mand. Hun var indstillet på at beholde nogle af sine møbler - og med på at investere i nogle ny-indkøb også, f. eks. en lækker kvalitets-sofa. Efter en stor oprydnings- og sorterings-proces var de klar til forandringer.

På billederne herunder kan du se forskellen fra før til nu. De mørke sofaer lukkede og delte rummet, og skabte en form for ubalance, der gjorde at rummet ikke fungerede. Indretningen modarbejdede rummet. Ved at placere en stor loungesofa (Eilersen) blev hjørnet brugt, og det skabte mere luft, lys og gulvplads. De runde borde giver en lethed i kontrast til sofaen. Farver på sofa og puder matcher udsigten til vandet og himlen.


Billederne herunder er fra samme stue - set fra altandøren. Døren til gangen er skiftet til en hvid glas-dør, der både virker lettere, og lader lyset passere. Tv'et har fået en fast plads, og der er ikke så trangt lige inden for døren.Stuen har to afdelinger, og et stort blødt tæppe foran brændeovnen forbinder dem. Den første afdeling blev et tv-hygge-hjørne, og herunder kan du se, hvordan det andet hjørne blev et lille bibliotek. Nichen i væggen blev udnyttet til bogreol, og kundens to lænestole blev placeret foran med læselampe og bord. 


På den måde faldt brikkerne i stuen på plads, og jeg ved, at det har gjort en verden til forskel for beboerne. Resultatet er en blanding af nyt og eksisterende, med fokus på at definere funktionerne og placere møblerne, så der skabes en helhed i rummet. 


Som det tit sker, har det smittet af på resten af huset, som nu er ved at gennemgå en større forandring udfra samme ide: Brug det bedste du har, og invester i et enkelt kvalitetsmøbel. Kontakt mig hvis du vil høre, hvordan jeg kan hjælpe dig videre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar