tirsdag den 16. december 2014

Rummets magtI en periode på 6 uger, har DrK vist en serie om hvordan vores adfærd påvirkes af alt omkring os - og hvilken magt det i virkeligeheden har over os.

Det sidste program handler om de fysiske rum vi opholder os i. Hvad ligger til grund for udformningen. og hvordan trives vi i den arkitektur og indretning, der omgiver os. Mange ting spiller ind, og den nyeste forskning viser, at arkitektur opfattes med kroppen. Dvs. at vi kan måle at vores stresshormon påvirkes - alt efter om vi opholder os i et rum vi trives i eller ej. 

Egentlig er det ikke en nyhed, men det gir stof til eftertanke - og det gir så meget mere mening at have fokus på hvordan vi indretter os. Se udsendelsen her.
Klik på billedet og læs Politikens Kultur om indretningen af radiostation Radio24syv, som kan kaldes kontorindretningens svar på stenalderkost.

I et senere indlæg her på bloggen, har jeg skrevet om healende arkitektur, som handler om hvad rum og arkitektur kan gøre for at forbedre, forlænge og forskønne vores liv. Læs indlægget her: Rum og adfærd 

Et vanvittigt spændende emne, som altid har interesseret mig - og jeg er så heldig at kunne arbejde med det hver eneste dag. Arkitekturen opleves med kroppen - og det er nøglen til at indrette rum med skønhed og glæde. 

1 kommentar:

  1. Ja så undrer man sig ikke over at folk får stress af at sidde i storrums kontorer.

    SvarSlet