fredag den 25. marts 2016

Bæredygtig indretning

De gange jeg er flyttet, og skulle etablere mit firma (og mig) nye steder, opsøger jeg lokale erhvervs-netværk. Det er vigtigt, at nogle netværk findes fysisk - og ikke kun på på en skærm. Det er helt anderledes at mødes irl omkring et bord og et emne, for at snakke og dele erfaringer. Og gerne fra forskellige brancher på kryds og tværs. Mange af os har brug for nærvær og sparring fra en gruppe, for at udvikle vores firmaer - og dermed os selv. Men i de digitale netværk misser du altså nogle ting, og kan ikke på samme måde fornemme øjenkontakt, stemmer, dufte, bevægelser, stemninger og energi.
Netværk og bæredygtig bundlinie


I Valby hvor jeg bor, er jeg med i et netværket: Bæredygtig Bundlinje, som Valby Lokaludvalg inviterer til. Når netværket er lokalt, er der flere områder med fælles interesse - og en masse muligheder for at samarbejde lokalt. Det er en af mine store kæpheste; at vi netop bruger hinanden lokalt. Generelt handler emnerne omkring miljø, økonomi og det sociale aspekt. 
Valbys erhvervsnetværk – bæredygtig bundlinje – er et netværk, hvor virksomheder mødes på tværs af brancher. Netværket hed tidligere Grønt Erhverv Valby, men tog navneforandring på sidste møde. Virksomheder deler viden, giver gode råd videre, og nye muligheder for samarbejder åbner sig ofte. Netværket er åbent for alle virksomheder, butikker og brancher. Netværket mødes 3-4 gange årligt på Café Mæt i Valby Kulturhus, og tager emner op, som er relevante for det at drive virksomhed i Valby.

Bæredygtig indretning 


Det er en god måde at lære lokalområdet at kende, og at få nye kontakter. Hvad rører sig lige nu, og hvordan kan vi forbedre vores område sammen? For mig består det bæredygtige i, at inspirere og arbejde med mulighederne i det eksisterende inventar - og på den måde undgå impulskøb og overforbrug. Det er langt sjovere, at lege og trylle med de ting du allerede har, end udelukkende at købe nyt. Og dermed afprøve mulighederne for nye indretninger. Hver gang bliver jeg selv overrasket over, hvad der kan lade sig gøre. Udover dette netværk er jeg med i par andre fysiske netværk; bl.a. et meget lokalt som som består af selvstændige på vejene i nær-området.

Vækstfabrik


Se om din by har et erhvervscenter - jeg kan kun anbefale at kontakte et, hvis du har brug for at netværke med andre i samme situation - både som iværksætter og med etableret virksomhed. Jeg har selv været tilknyttet GreveErhvervscenter - Vækstfabrikken og haft stor glæde af det. Se mere om Vækstfabtikkerne her. Og her link til Københavns Erhvervshus - jeg deltager jævnligt i deres workshops.

Skab et (lokalt) netværk - lær folk at kende - det giver tryghed, og kendskab til det der sker lige i nærheden. Og det er guld værd, at sparre med folk i samme situation. Verden har brug for fællesskab og netværk både lokalt og globalt - digitalt og fysisk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar