søndag den 6. marts 2016

Downsize

På en våd vandretur i Valby i morges, fik jeg øje på en byggeplads, hvor de er ved at bygge endnu et lagerhotel. Af flere grunde gør det mig så ærgerlig. 

For det første pynter lagerhoteller ikke i landskabet. De er konsekvent grimme og klodsede. For det andet skal vi som udgangspunkt slet ikke bruge hverken ressourcer, tid, penge eller plads på at gemme vores unødvendige skrammel. For det tredie er det et synligt bevis på, at vi har lang vej igen mht at frigøre os fra vores overflødige ting.
Et eksempel på et lagerhotel set indefra

Downsizing

Ikke et ord om oprydning eller minimalisme - det er vi snart trætte af at høre om. Så hellere kalde det downsizing, som det kaldes i USA, hvor det er en af de største strømninger indenfor indretning og livsstil. Det går ud på præcis det samme.

En artikel i Politiken lørdag d. 5. marts (2016): Vi gider ikke længere have så mange ting, understreger kun, at vores trang til at holde fast i vores ting, tynger os og holder os fast. Men der er en indgang til et liv med nye muligheder hvis vi skaffer os af med de ting.
"Før var lagre på loft og i kældre lig med rigdom. Nu er besiddelse lig med lidelse. At skille sig af med ting er en renselsesproces, for vi har behov for ro omkring os".
I samme avis var en anden artikel om samme emne: Frihedsfølelsen overstiger glæden ved ting, hvor Morten Brask bl.a. fortæller om at hans ting og samler-livsstil gjorde ham tungere, kedeligere og mere trist. 

Det er forskelligt, hvad der kan være årsag og motivation for at komme i gang med nedskaleringen. Ofte er det en personlig krise, men det behøver det ikke nødvendigvis at være, der følger nemlig mange positive følgevirkninger med, når man vælger et rigere liv med færre ting:
"Man føler sig fysisk 50 kg lettere, når man har fyldt 5 sorte sætte med overflødige ting".
Begge artikler er skrevet af Annemette Grundtvig

Mange af os vælger at bo mindre, dvs. at vi ikke længere har plads til vores ting. Derfor vil der fortsat være et marked for opmagasinering af vores ting, hvis ikke vi er konsekvente i vores handling, når vi beslutter at downsize. Der er mange muligheder for at skille sig af med sine ting, f.eks. ved at kunnee bytte, dele, eller donere.

Hvis du er en af dem der gerne vil reducere antallet af ting, for at frigive mere plads, tid og penge - og har brug for sparring og gode råd - er der flere muligheder for at få hjælp. 

Kontakt mig for at høre hvordan jeg kan hjælpe dig med at sortere og få overblik. Vi laver en plan, så du kan få et lettere liv med færre ting. Jeg hjælper dig med at finde glæden ved at eje mindre; og jeg trækker på både personlige og profesionelle erfaringer.

Lad ikke dit rod holde dig tilbage, for tro mig; jeg har set hjem, der er mere rodet end dit. 

2 kommentarer: