torsdag den 27. februar 2014

Genbrugsist

Er ikke lige stødt på det ord før - genbrugsist - men der er vist ingen tvivl om hvad det betyder. Det er hvad Bodil Jørgensen kalder sig selv - og er vist nærmest hendes livsstil, når det kommer til tøj, tilbehør og indretning.   

I en artikel i Politiken - Forbrug og Liv - har Annemette Grundtvig skerevet en artikel om Bodil Jørgensen, og om den glæde hun finder i genbrug. Klik på billedet for at komme til artiklen. En meget underholdende og ærlig artikel.
Genbrugsist. At noget er nyt, er ikke et plus for Bodil Jørgensen. Her et udpluk af hendes skatte: Et skrin med perler, en Jesus-figur, et arvet kaffestel, et glas, hun fik af en iransk mand og malerier, der minder om barndom. - Foto: Katinka Hustad
 Foto Katinka Hustad
At noget er nyt, er ikke et plus for Bodil. På billeder er et udpluk af hendes skatte. Et skrin med perler, en Jesus-figur, et arvet kaffestel, et glas hun fik af en iransk mand og malerier, der minder om barndom. Hun har opgivet at opnå finish, for som hun siger: Livet sviner jo. Og kvinden har jo ret.
»Jeg har opgivet drømmen om finish. Folk tørster efter blanke paneler og river et helt køkken ned, fordi væggen skal stå et andet sted. For mig er det en absurd form for overforbrug. Alt det, der skinner, skal jo holdes ved lige og males i en uendelighed, for livet sviner. Vi går ind i ting, vi vælter ting, vægge får pletter og huller. Jeg synes, det ser ret fantastisk ud med en lille fugtplet«.
 Det var på en anden blog: Slowliving jeg læste artiklen. Og jeg kan anbefale at kigge forbi bloggen ind imellem, hvis du gerne vil have åbnet dine øjne med skønne indlæg om at leve mere med mindre. 

1 kommentar:

  1. Det med finish, kan bare være lidt svært. For hvis jeg får øje på en plet på væggen, ser jeg den hver dag indtil jeg fjerner den. Det er ikke sikkert at andre ville se den. Min mand kalder det miljø men det stresser mig at den er der. Når den er fjernet tænker jeg aldrig over at den overhovedet har været der.

    SvarSlet