søndag den 19. januar 2014

Soul Space

Transformér dit hjem - forvandl dit liv.
 Sådan skaber du et hjem fri for rod, fuld af skønhed - og inspireret af dig.
Sådan står der på forsiden af den skønneste indretningsbog jeg til dato har læst. Den er lille og handy, og fuld af indsigt - både om mennesker og indretning. Det som jeg samtidig finder så fascinerende ved bogen, og som gør, at den skiller sig ud fra alle andre bøger om indretning er, at der ikke er nogle billeder i. Dvs. at du selv skal danne dig indre billeder af indretninger alene ud fra beskrivelserne - og det er interessant. Virker det? Ja, det gir mening, og det er nærmest befriende ikke at blive forført af perfekt stylede indretninger.

Beskrivelserne er så stemningsfulde, og præcise, så der er ingen grund til at fylde bogen med letfordøjelige billeder. Jeg ved at vi alle tiltrækkes af flotte billeder med lækre indretninger - selvom de jo alligevel får os til at føle os uperfekte og mangelfulde. Det der er hot lige nu - er forældet om et halvt år, så det vil billederne også være.


Forfatteren Xorin Balbes har valgt en metode, som fokuserer på selve indretnings-processen, og hvordan du helt konkret skaber harmoniske og velfungerende rum. Han beskriver en proces, om hvordan en vellykket indretning starter med at gå bagom selve indretningen - ved at fokusere på dig, dine drømme, udfordringer, økonomi og virkelighed. Og først får de omstændigheder er klarlagt, starter forvandlingen.

Bogen er delt op i 8 faser, og fuld af konkrete cases, gode citater - og skrevet i en ærlig og personlig tone. Den er amerikansk, og på nogle områder skiller den sig ud fra det vi kender. Men den kan læses og bruges uafhængig af tid og sted. Den er både visionær og praktisk - og kan købes, eller lånes på biblioteket.

Du kan læse mere om Soul Space på Slow living - og se også et indlæg jeg har skrevet om at bruge sin indre forestillingsevne i stedet for kun at fokusere på resultatet (billeder) her.

Den sande opdagelsesrejse består ikke i at søge nye landskaber, men i at have nye øjne.

Marcel Proust 

6 kommentarer:

 1. Er booket på biblo <3 TAK for inspiration !
  Kærlig hilsen Susanne, mitkrearum.dk

  SvarSlet
 2. Jeg er så glad for du nævner denne bog. I al min hast for at læse og søge viden (oh, den nysgerrighed!) har den lagt sig bagerst i mine tanker. Og jeg er tilbage til gamle vaner, som handler om at tænke på at flytte, ...stort suk... :O)
  Men nu husker jeg, hvordan Soul Space greb fat i drømmene "den anden vej" og lærer os at bringe drømmene ind i vores nuværende hjem.
  Tak!
  (din blog er en daglig nydelse og inspiration!!!)
  :-)

  SvarSlet
 3. Selvtak Susanne og Lotte:). Det glæder mig så usigelig meget, når andre finder inspiration i de ting jeg selv interesser mig for:)

  SvarSlet
 4. Kære Janne

  Så er bogen hentet på biblo - og er med på dagens moodboard og i mit blogindlæg. TAK for den smukkeste inspiration. Tak for dig!

  Kærlig hilsen Susanne, mitkrearum.dk

  SvarSlet