onsdag den 11. september 2013

Råd til indretning

At søge rådgivning hos en indretningsarkitekt er for mange temmelig grænseoverskridende. For nogen er det nærmest en falliterklæring, at de ikke selv kan løse indretnings-problemerne. At du oven i købet skal invitere en ekspert ind i privaten, hjælper ikke ligefrem på situationen. 

Det kan være sårbart at vise sit hjem frem til fremmede - det forstår jeg godt. Rigtig mange undskylder deres måde at bo på, og andre er midt i et projekt, der skaber kaos og udstiller det manglende overblik. Men den største gruppe der søger rådgivning, har sådan set bare brug for sparring og/eller nye ideer, for at få indretningen på plads. Fælles for dem er, at de har erkendt, at de har brug for nye friske og fremmede øjne på sagen.

I overvejelserne om at kontakte en indretningsarkitekt, ligger også usikkerheden omkring hvad det koster, og hvad du får for pengene. Hvad nu hvis du ikke kan bruge ideerne, eller hvis du ikke har mulighed for at realisere forslagene? 

Der er (stadig) mange fordomme omkring at få hjælp til indretningen: "Det er kun for de rige, og dem der kun køber dyre designermøbler. Og hvad nu hvis hun bare prøver at proppe en masse af hendes egne fancy og ubrugelige ideer ind i min bolig?"

Det ligger meget langt fra sandheden, og jeg vil starte med at understrege, at det er helt og aldeles ufarligt at få besøg af sådan en som mig. Min personlige mission er - og har altid været - at gøre indretning let, og at få det ned i øjenhøjde. Det skal være naturligt at få et par kritiske øjne på en sag der driller - uanset hvad. Præcis som når du har brug for ideer til en ny frisure eller garderobe.
slitage.dk

Hvordan kan du sikre dig at du får den hjælp du har brug for? 

En god ide er, at have en snak med indretteren inden besøget - og skabe en god dialog. Du kan hurtigt fornemme om I er på bølgelængde. Kig på hjemmesiden og få et indblik i hvilke holdninger hun arbejder ud fra. Flere har spurgt om det er muligt at sætte sig ud over sin egen personlige stil, når man rådgiver andre - og ja, for mig handler det kun om at få tingene til at falde på plads for dig. Jeg samler på glade kunder.  

Du sammenligne det med at frisøren altid klipper den samme frisure på alle kunder - uanset type. Det holder ikke. Det kræver menneskelig forståelse, at omsætte drømme og signaler til konkrete løsninger. Det kræver øvelse og overblik. 

Derudover er der nogle klare generelle designprincipper og grundbegreber vi arbejder ud fra: Harmoni, proportioner, funktion mm. Og så handler det ikke mindst om at have værktøjskassen med kreative og originale ideer fyldt op - hver gang. På den måde kan du være sikker på at du får en professionel sparring og med garanti nye input, der matcher dig.
slitage.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar