søndag den 15. september 2013

Tag pulsen på din bolig

Forestil dig at din bolig er en levende organisme, og at den derfor jævnligt har brug for et helbreds-check. Lever den, slår hjertet og trækker den vejret? Hvis du ikke kan føle pulsen trænger den til genoplivning. Ved at kende lidt til nogle enkle teknikker kan du selv yde akut førstehjælp, og dermed give den livet tilbage. Ved at tilføre lidt omsorg og kærlig pleje, er den i også bedre i stand til at give energi tilbage dig.
For at pejle dig ind på hvilken problematik det drejer sig om, må du prøve at stille en diagnose. Hvad er dens overordnede tilstand? Ser den umiddelbart sund og rask ud? Fungerer de vigtige og vitale organer? Er der en specifik og tydelig ubalance? Er der behov for en større operation, eller er det overfladiske skrammer som let kan klares? Er der fare for at det kan smitte resten af bolig-kroppen?

Undersøgelse og behandling
Noget af det afgørende for din boligs velbefindende, er at der er plads til at lys, luft og energi kan strømme frit og uhindret. Sørg for at gangarealer er frie og ikke er tilstoppede af diverse ophobet rod og bunker. På den måde kan den holde sig smidig, og opretholde et naturligt flow. Hold også øje med at rummene ikke er fyldte med mere end højst nødvendigt. Ved at have jævnlig fokus på boligens kredsløb, vil det gradvis forbedres - og unødvendig irritation kan undgås.
Overvægt
Er din bolig først propfyldt og overvægtig, er det vigtigt at være opmærksom på de vaner og den livsstil du tilbyder din bolig. Hvordan kan du bidrage med at balancere appetitten og undgå at den indtager mere end den kan fordøje? Her er en god kur:
1 Lad dig ikke friste af unødvendige lækkerier
2 Mærk efter om du har brug for det
3 Gavner det – og i så fald, hvor længe? 
Overvej nøje hver eneste ting som boligen indtager, og vurder om det bidrager til øget velvære. I grove tilfælde, skal hele systemet gennemgå en grundig og dybdegående udrensning, hvor alle overflødige elementer fjernes. Det kan være en større operation, men virkningen er med garanti langtidsholdbar og effektiv. Resultatet er - udover en stor lettelse - både forskønnende og livsforlængende. Operationen foregår uden bedøvelse, og der er kun positive bivirkninger.
Tilbagefald
Den bedste medicin mod at falde tilbage i de gamle vaner, er, at du lærer symptomerne at kende, og træner nej-musklen, så det ikke i sidste ende belaster nervebanerne. Gå jævnligt stuegang for at have fingeren på pulsen, og for at checke din boligs sundhed og energi – som i sidste ende afspejler din.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar